AANSCHAF

Het aanbod elektrische bestelwagens neemt toe. Wat is nu de juiste keuze voor uw onderneming. Wat is een acceptabele actieradius en wat is er mogelijk op het gebied van snelladen? Maar ook: welke subsidies geeft de overheid? Wij begeleiden u in elke stap. Zodat u zeker bent van de beste keus!

Total Cost of Ownership (TCO)
Bij de aanschaf van een e-voertuig wilt u als ondernemer natuurlijk weten wat de investering u kost. Maar ook wat het u uiteindelijk oplevert. Daar komt u achter door de Total Cost of Ownership (TCO) van de elektrische bedrijfswagen te berekenen. In grote lijnen zijn de totale eigendomskosten (TC) van een batterij-elektrisch voertuig (BEV) gunstiger dan van een reguliere bedrijfswagen. Daarnaast spelen andere factoren mee, zoals het bedrijfsimago (duurzaam scoort!) en de aandacht voor een schoner milieu. Voordelen die direct te maken hebben met kosten liggen in het onderhoud. Dat is van een elektrisch voertuig een stuk eenvoudiger en dus voordeliger dan een traditionele bestelbus. En dat scheelt! Tot slot zal naar verwachting de marktwaarde van een elektrisch voertuig de komende jaren hoger liggen.

MRB en BPM
Volledig elektrische auto’s zijn tot 2025 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting (MRB). Dat geldt voor zowel zakelijk als particuliere auto’s. Bij de aanschaf of het importeren van een auto moet u aanschafsbelasting (bpm) betalen. Voor 100% elektrische auto’s geldt een nihiltarief en hoeft er geen bpm te worden afgedragen. Ga voor meer fiscale voordelen naar de pagina Financiering & Lease.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem contact met ons op!