Maxus eDeliver3 als koelwagen!

De Maxus eDeliver3 is nu ook verkrijgbaar met koelunit en geïsoleerde laadruimte. Dit elektrische model is een slimme en duurzame keuze ten opzichte van een traditionele koelwagen met verbrandingsmotor. Waarom? De vijf belangrijkste redenen hebben we voor je op een rij gezet!

1. Goedkoper

Deze Maxus uitvoering is voorzien van een Thermo King koelunit. Om te kunnen koelen is er elektriciteit nodig. Bij een koelwagen met verbrandingsmotor wordt die energie aangeleverd door de dynamo. Dat betekent extra diesel of benzine verbruik. De Maxus eDeliver3 gebruikt hiervoor zijn grote accu. Een stuk voordeliger dus!

2. Minder onderhoud

Een elektrisch voertuig wordt aangedreven door een accu in plaats van een verbrandingsmotor. Dat zorgt voor minder onderhoud: de olie hoeft niet ververst te worden, er zijn geen filters om te vervangen en er zijn minder bewegende delen in de aandrijving die kapot kunnen gaan. Dat voordeel geldt natuurlijk voor iedere uitvoering van de elektrische Maxus bedrijfswagens.

Daarnaast wordt bij een koelwagen met verbrandingsmotor de dynamo extra belast. Dat kan zorgen voor hogere onderhoudskosten. Doordat de koelunit van de Maxus eDeliver3 wordt aangestuurd door de accu, speelt dat bij dit elektrische model geen rol. En minder onderhoud betekent automatisch minder kosten.

3. Duurzamer

Als bij een traditionele koelwagen de motor uit staat, wordt er niet gekoeld. De motor moet daarom blijven draaien. Ook als de wagen stilstaat. Dat zorgt voor extra CO2 uitstoot. Als de Maxus eDeliver3 stilstaat wordt de koelunit constant van stroom voorzien… en zonder enige uitstoot van CO2.

4. Stiller

De motor (of generator) van een traditionele koelwagen moet constant blijven draaien om te koelen. Dat maakt behoorlijk wat geluid. De elektrische Maxus koelt via de accu, wat vrijwel geen geluid produceert. De Maxus eDeliver3 is daardoor veel stiller.

5. Tegelijkertijd koelen en laden

Ook als de Maxus eDeliver3 aan een laadpunt staat, blijft hij gewoon koelen. Makkelijk als je voorkoelen. Producten staan dan direct na het laden in een goed gekoelde ruimte. Ook ’s nachts kan de Maxus eDeliver3 blijven koelen. Handig als je niet alles hebt kunnen afleveren!