ONDERHOUD

Het onderhoud van een elektrisch voertuig is een stuk voordeliger en eenvoudiger dan een traditionele bestelwagen. In een elektrische motor zitten namelijk aanzienlijk minder slijtende mechanische onderdelen. Toch moet ook een elektrische bedrijfswagen periodiek worden gecontroleerd op een aantal zaken. Dit is goed voor de levensduur van de auto, maar bevordert ook uw veiligheid én die van uw medeweggebruikers. 

Accu
Het belangrijkste onderdeel van een e-voertuig is zonder twijfel de accu. Het is daarom belangrijk dat het accupakket periodiek wordt gecontroleerd. Door de hoge stroomwaarde is het onderhoud aan een elektrische auto niet zonder gevaar. Bij E.B.S. hebben we alle techniek in huis om het volledige onderhoud aan uw elektrische bedrijfswagen te verzorgen.

Motor koeling
De elektrische motor, de lader en de accu zijn gevoelig voor warmteontwikkeling. Speciale systemen koelen deze onderdelen. Warmte kan de onderdelen beschadigen. Met een periodieke test voorkomen wij dit en kunt u zonder risico’s de weg op!  

Remmen
De remmen van een elektrische auto slijten over het algemeen minder snel dan bij een brandstof auto. Dat komt omdat de motor regeneratief remt. Bij het loslaten van het gas ontstaat er weerstand, waardoor de bestuurder minder vaak hoeft te remmen. Natuurlijk is het wel belangrijk om de remschrijven te blijven controleren. Dit wordt tijdens de periodieke controle dan ook gedaan!

Software updates
Een elektrische wagen is vaak uitgerust met allerlei software die bijdraagt aan de veiligheid en functionaliteit. Net als een smartphone heeft ook uw auto periodiek een software update nodig. Voor de beste werking van uw auto is dit een must. Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres!

Meer weten of een afspraak maken?

Neem contact met ons op!