Overheid maakt elektrisch rijden nog voordeliger!

Het overstappen op een elektrische bestelwagen wordt de komende jaren een stuk voordeliger. De overheid heeft nieuwe regelgeving die duurzame investeringen in elektrisch rijden beloont.

Nederlandse gemeenten mogen vanaf 2025 nul-emmissiezones invoeren. In deze gebieden is het dan alleen nog maar toegestaan om met bestel- of bedrijfswagens te rijden die geen CO2 uitstoot hebben. Een goede manier om de luchtkwaliteit in de gemeente te verbeteren. Met deze nieuwe regelgeving zullen milieuzones niet alleen in grote steden voorkomen, maar ook in kleinere gemeenten.

Daarnaast zijn er plannen om het elektrisch rijden ook fiscaal aantrekkelijker te maken. Op dit moment gelden al de regelingen MIA en VAMIL. Binnenkort komen daar financiële incentives bij, in de vorm van aanschafpremies. Wanneer deze additionele regeling gaat gelden en wat de precieze invulling gaat zijn, wordt eind dit jaar bekend gemaakt.

Dit is hét moment om je te oriënteren op de overstap naar een elektrische bedrijfswagen! Meer weten, advies nodig of wilt u graag een proefrit maken? Neem dan contact met ons op!